VELEHOOD
Šaleška cesta 3 - Rdeča dvorana
3320 Velenje
Slovenija

Tel.: +386 (0) 40 85 25 24
Mail: tattooz@velehood.si
Splet: www.velehood.si

Nega

Tattoo nega

Skrbna nega je pogoj za brezhibno zaceljen tattoo.

S tetoviranjem koži povzročimo rano, ki se celi približno 14 dni. V tem obdobju je nega ključnega pomena za izgled tattooja. Toplo priporočamo, da se upoštevajo vsa navodila, saj bo le tako tattoo izgledal lepo in kakovostno.

V tem času se odsvetuje izpostavljanje soncu. Če ne gre drugače, naj se na tattoo nanese krema z visokim zaščitnim faktorjem. Prav tako niso priporočljivi obiski bazenov, savn in solarijev.

Tattoo nega

Domača nega

Folijo odstranimo (razen če gre za posebno folijo Suprasorb, ki tattoo celi) in previdno očistimo tattoo s toplo vodo in neparfumiranim milom. Kratek čas je še opaziti malo krvi, ki pa sčasoma preneha – nežno jo obrišemo z brisačko.

Tuširanje poteka normalno, pazimo, da ne drgnemo grobo svežega tattooja. Kremo za celjenje tattooja vedno nanašamo s čistimi rokami. S čisto brisačko popivnamo tattoo, nato počakamo, da se koža posuši. Čisto na tanko namažemo izbrano kremo (Bepanthen, ognjičevo kremo, vazelin, specialno kremo za celjenje tattoojev). Prvih nekaj dni mažemo tattoo do 5x na dan, izjemoma večkrat, če je koža zelo suha. Kasneje zmanjšamo nanos kreme na 2x dnevno. Po nekaj dneh se ranjena koža prične celiti in nastajajo kraste (povrhnjica).

Izjemno pomembno je, da se ne praskamo in poskušamo odstraniti krast! V tem primeru bo na mestu, kjer so kraste, izginil pigment, kar bo poškodovalo tattoo. To je povsem normalen postopek, saj se koža celi in obnavlja. Pri manjših tattoojih luščenje kože ni tako izrazito.

Tudi, ko je mesto tattooja zaceljeno, ga je priporočljivo še naprej negovati. Občasno ali po vsakodnevnem tuširanju, se lahko navlaži s kremo ali mlekom za telo.

Tattoo nega

S FOLIJO SUPRASORB

Suprasorb je transparentna folija za zaščito in celjenje novega tattooja.
Po izdelavi tattooja kožo očistimo, posušimo in prekrijemo s folijo. To pustimo na mestu in je ne odstranjujemo 4-5 dni. Primerna je za večje tetovaže. V teh dneh celjenja se pod folijo koža že celi. Postopek odstranitve je enostaven, pričenjamo vleči iz enega konca, dokler ne odstopi sama. Folija ne poškoduje tattooja. Po odstranitvi folije pričnemo z normalno nego čiščenja in mazanja kože.

Opozorilo: Tattooja ne mažemo z Bepanthen kremo, ker je rana že zaceljena!

POMEMBNO

V primeru problematične kože (alergije, luskavice, težav s pigmentacijo, okužb ali dermatoloških bolezni) ter v primeru diabetesa, srčnih težav, epilepsije ter alergij na lateks, kovine in kreme se posvetujte s svojim zdravnikom.