VELEHOOD
Šaleška cesta 3 - Rdeča dvorana
3320 Velenje
Slovenija

Tel.: +386 (0) 40 85 25 24
Mail: tattooz@velehood.si
Splet: www.velehood.si

Pogosto postavljena vprašanja

Informacije

Informacije

Tudi mama vsega ne ve

ALI TETOVIRANJE BOLI?

Da. Občutek je boleč, pekoč in srbeč. Odvisen je tudi od praga bolečine posameznika. Na določenih delih telesa je bolečina znosnejša.

KAKŠNA JE CENA TATTOOJA?

Cena tattooja ni določena vnaprej. Na podlagi velikosti motiva, izbranih barv (črno-bel ali barven tattoo), zapletenosti motiva, predvidenega časa izdelave… Šele tako lahko določimo ceno.

JE TATTOO TRAJEN – ZA VEDNO?

Ja, tattoo je za celo življenje. Izgled tattooja je odvisen tudi od vaše nege po tetoviranju, pigmenta kože, izpostavljanja soncu in obiska solarija. Zgodi se da tattoo malce zbledi, kar pa se lahko obnovi. Če vam stari motiv ni več všeč, se lahko pod določnimi pogoji tudi prekrije. Temu primerna mora biti velikost in barvna površina novega izbranega motiva. O tem se lahko posvetujete s tattoo artistom.

IZDELAMO VSE PRINESENE MOTIVE?

Načeloma, lahko pa se izriše motiv po vaših željah.

JE ZA TATTOO POTREBNA POLNOLETNOST?

Obvezno. Mladoletni se lahko tetovirajo le v spremstvu strašev. Načeloma pa tattoo odsvetujemo mladim, ki so še v telesnem razvoju. Ker se telo in tudi miselnost še spreminjata, je bolje dvakrat premisliti. Prav tako se lahko tattoo zaradi spreminjanja telesa deformira.

KAKO VARNO JE TETOVIRANJE?

Orodje za tetoviranje je brezhibno sterilno. Vse igle in pripomočki so zapakirani v sterilnih vrečkah in so namenjeni za enkratno uporabo. Tattoo mašinca je zavita v zaščitno folijo, prav tako je zaščiten je tudi stol, na katerem stranka sedi. Tattoo artist med posegom večkrat menja rokavice. Vsi pripomočki se odpirajo pred očmi stranke in so na koncu uporabe zavrženi v koš za kontaminirane odpadke.

ALI SO MOŽNE ALERGIJSKE REAKCIJE?

Če imate kakšno alergijo, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom. Barve Intenze (veganske), ki jih uporabljamo za izdelavo tetovaž so zelo priznane v svetu tetoviranja. Več o tem: http://www.intenzetattooink.com/

KAKO IZGLEDAJO BARVE NA KOŽI?

Odvisno od tipa kože. Če ste svetlejše polti, bodo barve izrazitejše. Barve sčasoma malce zbledijo, kar pa se lahko vedno obnovi.

KAKO DOLGO TRAJA CELJENJE TATTOOJA?

Približno 14 dni. Obvezna je priporočena nega tattooja.

ALI NA MESTIH TATTOOJA DLAČICE ŠE VEDNO RASTEJO?

Seveda. Če si izberete mesto tattooja, kjer rastejo dlačice, si jih morate pred izdelavo tattooja odstraniti. V nekaj dneh, oziroma po zaceljeni tetovaži, ko odpadejo še zadnje kraste, bodo dlačice ponovno vidne.